Over ons

Sinds 29 november 1988 kent Stichting Rechtswinkel Beuningen haar bestaan, met als doel kosteloos rechtshulp te verlenen aan de inwoners van gemeente Beuningen en omstreken. Dit vindt plaats door het houden van spreekuren in de Lèghe Polder in Beuningen. 

Het team van Rechtswinkel Beuningen bestaat uit ruim twintig studenten. Allen hebben hun propedeuse behaald en hebben voldoende kennis om onze bezoekers zo goed mogelijk te helpen. Ook zijn onze medewerkers gespecialiseerd in verschillende richtingen, denk bijvoorbeeld aan strafrecht, ondernemingsrecht, burgerlijk recht, notarieel recht en bestuursrecht. Deze verschillende specialisaties komen ten goede aan de verschillende vragen die wij op onze spreekuren ontvangen. Deze vragen zullen door ons in behandeling worden genomen. Binnen twee weken schrijven wij een juridisch advies waarin de vraag wordt beantwoord en advies wordt gegeven over eventuele vervolgstappen. Voordat we het advies naar onze cliënten/bezoekers sturen, zal deze worden gecontroleerd door onze kwaliteitscommissie. Deze commissie bestaat uit studenten die al gevorderd zijn met hun studie en voor langere tijd deel uitmaken van de Rechtswinkel. Hiermee waarborgen wij de kwaliteit van onze adviezen. 

Naast de kwaliteitscommissie kent Rechtswinkel Beuningen nog twee andere commissies, namelijk de sociale mediacommissie en de promotiecommissie. De sociale mediacommissie is actief op Facebook, Instagram en LinkedIn. Hier worden elke week interessante en actuele juridische feitjes of vraagstukken geplaatst. Deze stukjes kunt u ook vinden onder het kopje ‘nieuws’ op onze site. De promotiecommissie houdt zich bezig met het verhogen van naamsbekendheid van de Rechtswinkel en het werven van sponsoren.

Op onderstaande foto ziet u het bestuur van 2022-2023 (van links naar rechts: penningmeester, secretaris, voorzitter). Onze penningmeester houdt zich bezig met het beheer van de financiën van de Rechtswinkel. Daarnaast is de penningmeester verantwoordelijk voor de subsidieaanvraag en het maken van de begroting voor het aankomend jaar. De voorzitter van de Rechtswinkel vormt het externe contactpunt met de zakelijke relaties. Verder worden de vergaderingen binnen de Rechtswinkel geleid door de voorzitter. Onze secretaris is verantwoordelijk voor de planning van de spreekuren. Daarnaast maakt de secretaris notulen tijdens de vergaderingen. Tot slot draagt de secretaris zorg voor onze website en zorgt dat deze up-to-date blijft.

Mocht u met een juridisch vraagstuk worstelen, Rechtswinkel Beuningen is er voor alle inwoners van gemeente Beuningen en omstreken. Wij geven u graag juridisch advies op vrijwillige basis. U bent elke maandagavond en woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur welkom op ons spreekuur in de Lèghe Polder te Beuningen!

Bestuur 2022-2023

V.l.n.r. Jeen (penningmeester), Sophie (secretaris) en Tom (voorzitter)

Foto door Ger Loeffen